TPRS conferenties of zelf taal leren via TPRS?

Deze zomer zijn er twee grote TPRS conferenties in Amerika: 

 

International Forum on Language Teaching (iFLT)
 17 t/m 19 juli 2012
Breckenridge, CO
USA 


National TPRS Conference 2012 (NTPRS)
23 t/m 27 juli 2012
Las Vegas
USA

 

Aan het tweejaarlijkse iFLT kunnen maximaal 150 deelnemers meedoen; bij de jaarlijkse NTPRS zijn er meestal zo’n 3 à 400 deelnemers. Als je je helemaal onder wilt dompelen in TPRS en kennis wilt maken met collega’s die heel betrokken tijdens hun zomervakantie aan professionalisering doen, dan kan ik  je deelname aan 1 of beide conferenties van harte aanbevelen! Natuurlijk vergt dit wel een behoorlijke investering, zowel qua tijd als qua financiën. Via bijvoorbeeld het Europees Platform kun je een gedeelte laten subsidiëren. En ook je school heeft een scholingsbudget waar je gebruik van kunt maken.

Pas als je zelf een voor jou totaal vreemde taal geleerd hebt via TPRS weet je wat een beginner ervaart die een nieuwe taal leert (via TPRS). Tijdens deze conferenties kun je deze ervaring in ruime mate opdoen. Daarnaast leer je ook hoe je specifieke TPRS-technieken toepast en kun je je laten coachen. Het programma voor NTPRS 2012 vind je hier . In het programma wordt een onderscheid gemaakt tussen docenten zonder leservaring met TPRS (beginners) en die met leservaring (experienced TPRS teachers). Het programma voor het iFLT 2012 vind je hier.

Ben je niet in de gelegenheid om naar deze conferenties te gaan? Een andere manier om TPRS-ervaring op te doen, is Chinese, Franse, Spaanse, etc. les te gaan volgen bij een docent die lesgeeft via TPRS. Je leert een andere taal en ondertussen ”kijk je de kunst af” van een collega.