Stapje voor stapje – waar maken we ons eigenlijk druk over?!

StraatvegerBeppo de straatveger op bladzijde 35 “Momo en de tijdspaarders”:

“Zie je Momo,” zei hij dan bijvoorbeeld, “het zit zo. Soms heeft men een hele lange straat voor zich. Men denkt, die is zo vreselijk lang – dat krijg ik nooit voor elkaar.”
Hij keek en poosje zwijgend voor zich uit, toen ging hij verder: “En  dan begint men zich te haasten. En men haast zich steeds meer. Telkens wanneer men opkijkt, ziet men dat men maar niet opschiet. En men spant zich nog meer in en men wordt benauwd en tenslotte is men helemaal buiten adem en men kan niet meer. En de straat ligt nog steeds voor je. Zo moet men het niet doen.”
Hij dacht een tijdje na. Toen sprak hij verder: “Men moet nooit aan de hele straat tegelijk denken, begrijp je? Men moet alleen aan de volgende stap denken en de volgende ademhaling en de volgende bezemstreek. En steeds weer alleen aan de volgende.”
Weer hield hij op een hij dacht na voor hij er aan toevoegde: “Dan heeft men er plezier in; dat is belangrijk, dan doet men zijn werk goed. En zo moet het.”
En na nog een lange onderbreking vervolgde hij: “Opeens merkt men dat men stap voor stap de hele straat gedaan heeft. Men heeft het niet eens gemerkt en men is niet buiten adem.”
Hij knikte bedachtzaam en eindigde met de woorden: “Dat is belangrijk.”

Momo en de tijdspaarders kun je o.a. bij Bol.com aanschaffen.

Afbeelding afkomstig van de website: http://www.geneaknowhow.net/in/beroepen/kwartet/straatveger.html