Storytellers: Verhalen Verbeeld – Aboriginal Kunst in AAMU in Utrecht t/m 9 juni 2013

DavidMalangiKingBrownSnakeTPRS’ers zijn geen verhalen vertellers, maar verhalenvragers. Ik ben dol op verhalen, of ze nu gevraagd worden of verteld. Daarom in dit stukje aandacht voor een bijzondere expositie “Verhalen Verbeeld” in het Museum voor Hedendaagse Aboriginal Kunst in Utrecht.

Hieronder volgt de tekst van de website van AAMU over de expositie : “Het vertellen van verhalen is zo oud als de mensheid en komt in alle culturen voor. Het is een belangrijke manier om kennis en waarden over te dragen van generatie op generatie maar ook een bron van vermaak. De oorspronkelijke bewoners van Australië kennen een rijke traditie in het overbrengen van verhalen. Omdat schrift niet voorkomt in hun cultuur, zijn de verhalen voor Aboriginal gemeenschappen van groot belang.

In de expositie Storytellers worden aan de hand van prachtige kunstwerken op doek en boombast vijf van deze belangrijke verhalen uit de Aboriginal cultuur verteld. Droomverhalen zoals dat van de Clan van de Wilde Honing en machtige voorouderlijke wezens als de Regenboogslang, worden verbeeld door internationaal vermaarde kunstenaars die tot de top van de hedendaagse Australische kunst horen. Ook ziet u hoe de lange traditie van het vertellen van verhalen is opgenomen in recente kunst uit de grote Australische steden.” Lees hier verder. De tentoonstelling is in het Museum voor hedendaagse Aboriginal kunst aan de Oude Gracht 176 in Utrecht en is te bezoeken tot en met 9 juni 2013.