#Wereldverteldag 20 maart 2013

Wereldverteldag_logo_2013Wereldwijd is het jaarlijks Wereldverteldag op 20 maart. In Nederland is er een aparte site voor: http://www.wereldverteldag.nl/

Op de site staat te lezen: “De dag begint met vertellers in Azië. Langzaam verspreidt het vertelvirus zich naar het westen en nemen vertellers in Europa het stokje over. Als het licht uitgaat in het Verre Oosten laten vertellers in Noord- en Zuid-Amerika van zich horen.

Thema 2013 : Noodlot en Fortuin
Al die verhalen uit de hele wereld worden met elkaar verbonden door een centraal thema. Voor 2013 is het thema Fortune and Fate, oftewel Noodlot en Fortuin.

Wereldverteldag in Nederland
Ook dit jaar organiseren verhalenvertellers in Nederland in de week van 20 maart weer talloze activiteiten. Kijk onder evenementen wat er georganiseerd wordt in Nederland en kom kijken hoe verhalen tot leven komen.

Live stream uit het Wereldwijd Vertelcafe in Amsterdam
Op 20 maart kunt u vanaf ca. 16.00 uur d.m.v. een live videoverbinding meekijken met de gebeurtenissen in vertelcafé Mezrab te Amsterdam. Met o.a. vertellers uit het buitenland via Skype en bekendmaking van de Verteller van het Jaar 2013. Klik hier voor het volledige programma van vertelcafé Mezrab.

Wereldverteldag_logo

De afbeelding met het logo Werledverteldag 2013 is afkomstig van de Belgische site “Van stoel tot stoel”: http://www.vanstoeltotstoel.be/?action=onderdeel&onderdeel=37

 

2 gedachtes over “#Wereldverteldag 20 maart 2013

Reacties zijn gesloten.