Internationaal Vertelfestival in Alden Biesen in België van 15 t/m 23 april 2013

Alden_BiesenDe Landcommanderij Alden Biesen in Bilzen in België werd gebouwd door de Duitse ridderorde. Nu is dit kasteelcomplex een cultuurcentrum van de Vlaamse Overheid. Voor vertellingen is er geen mooier decor denkbaar dan een kasteel waar je binnen en buiten, bij dag en bij valavond, kan genieten van een romantisch verhaal, een griezelig verhaal, een spannend verhaal, een grappig verhaal ….. Al jaren organiseert de Landcommanderij Alden Biesen een Internationaal Vertelfestival. Vertellers uit binnen- en buitenland brengen verhalen voor jong en oud, en zij doen dat in hun moedertaal.

Het vertelfestival in Alden Biesen duurt 9 dagen, van 15 april t/m 23 april 2013. Gedurende de week is het festival georiënteerd op leerlingen, studenten en deelnemers aan het volwassenenonderwijs. Ongeveer 100 scholen en 12.000 leerlingen en studenten vinden jaarlijks hun weg naar het festival. Voor jongeren onder de 16 jaar wordt er in het Nederlands verteld, vanaf 16 kunnen zij kiezen tussen Nederlands, Frans, Engels en Duits.

Ook voor de lerarenopleiding en de taalafdelingen van de hogescholen is er een speciaal programma Engels en Frans dat een hoger taalniveau vereist van de toeschouwer dan het normale scholenprogramma.

Sinds 2006 richt Alden Biesen tijdens de week een avondprogramma in voor de taalafdelingen van de avondscholen volwassenenonderwijs waarbij zij kunnen kiezen uit Frans, Duits, Engels, Spaans, Italiaans, Portugees en NT2 (Nederlands als vreemde taal). In 2009 namen 1.550 volwassenen uit het avondonderwijs deel aan deze sessies.

Gedurende het weekend van 19 t/m 21 april 2013 biedt het festival een programma voor families (jong en oud) met vertelwandelingen, meertalige vertelavonden, aperitiefvertellingen en een zondagnamiddagfestival met straattheater en muziek. FOLDER 2013

clare_murphy_ie_evf_6951Het Internationaal Vertelfestival brengt verteltheater dat direct aanspreekt. Geen special effects en technische hoogstandjes maar een appel op fantasie en verbeelding. De verteller richt zich rechtstreeks tot het publiek en creëert een film in je hoofd die je nog lang kan afspelen!

Bovenstaande tekst is afkomstig van de website van Alden-Biesen : www.alden-biesen.be/Vertelfestival

Hier vind je een overzicht van de diverse activiteiten voor de hierboven genoemde groepen http://www.alden-biesen.be/paginas/culttoeractiviteiten/index.php

2 gedachtes over “Internationaal Vertelfestival in Alden Biesen in België van 15 t/m 23 april 2013

Reacties zijn gesloten.