Waterval vertelfestival – 31 mei t/m 2 juni 2013 in Zwolle Unlimited

waterval-logoHet jaarlijks terugkerend internationaal Waterval vertelfestival in Zwolle begint vrijdag 31 mei en duurt  t/m zondag 2 juni 2013.

Een intiem én bruisend vertelfestival met honderden verhalen, afgewisseld met live muziek en je kunt er op terrasjes lekker eten, er zijn activiteiten voor kinderen en theatrale acts, dit alles langs de stadswal aan de waterkant op een mooi oud stukje van Zwolle bij de Verhalenboot. Hier vind je het programma: http://www.waterval-vertelfestival.nl/

Zwolle Unlimited 2013Het Watervalvertelfestival staat trouwens niet op zich. Er zijn komende dagen nog meer evenementen in de mooie oude binnenstad van Zwolle en tevens wordt museum De Fundatie op 1 juni weer voor het publiek geopend, na echt spectaculair verbouwd te zijn.

Hierachter een quote van de site : ZWOLLE UNLIMITED LAAT PARELTJES ZIEN; VIER DAGEN VOL FESTIVALS, THEATER, MUZIEK EN SPORT. Op 30, 31 mei, 1 en 2 juni is er weer van alles te beleven in de stad! Begin juni gonzen de Zwolse straten van spannend straattheater, swingende en verstilde concerten, wonderschone vertellingen, culinaire hotspots, sport, kinderactiviteiten en gezelligheid. Zwolle Unlimited wordt gehouden als afsluiting van het theaterseizoen en markeert de overgang naar de zomer. Het festival bundelt de kleinschalige culturele en kunstzinnige pareltjes van de stad en daalt van 30 mei tot en met 2 juni als confetti over de binnenstad neer.

Het idee van ‘samen staan we sterk’ is de basis van Zwolle Unlimited. Dat vertellen producenten Henk Egberts van Straattheater- festival Kunsten op Straat Zwolle, Geert van de Wal van de Zwolse Boekenmarkt en Rob Bults, van Waterval Internationaal Vertel- festival. Hun drie evenementen vormen de basis van Zwolle Unlimited.
End quote

Klik hier om de festivalkrant van Zwolle Unlimited 2013 te downloaden.

Waterval_vertelfestival_Zwolle_15-1

De foto rechts is van een eerder Waterval Vertelfestival. Het  wordt georganiseerd door Stichting De Verhalenboot Zwolle :   http://www.deverhalenboot.nl/

Het speelt zich af langs de waterkant en bij de oude stadsmuur en de verhalen worden in  de grote joerds verteld, wat heel sfeervol is!  Verhalen en muziek wisselen elkaar af. Er zijn eettentjes, ´s avonds branden er overal grote vuurkorven. En als je nog meer wilt,  dan ga je de stad in voor de andere onderdelen van Zwolle Unlimited.

De foto rechts is van Harry Plantinga en is afkomstig van het blog: http://www.weblogzwolle.nl/content/view/23660/55/

Nog even over Museum De Fundatie, quote van hun eigen site :
Na de officiële opening voor genodigden door Prinses Beatrix op 31 mei, is het vernieuwde Museum de Fundatie vanaf 1 juni weer toegankelijk voor het publiek. Op deze eerste dag is de entree gratis en zijn de openingstijden verruimd van 10 uur ’s ochtends tot 10 uur ’s avonds. De Blijmarkt wordt 1 juni omgetoverd tot een Grand Terras met live muziek en straattheater in een doorlopend progamma. Optredens zijn er van onder andere de Meander Big Band, Zwols Vocaal Ensemble, Sofia Dragt, Mpingo, Town of Saints, The Alluring Ajettes en de Broken Brass Ensemble.

museum_de_fundatie_zwolle_foto_pedro_sluiterHet OOG’, of ‘de Wolk’ dat is hoe Museum de Fundatie zelf de ellipsvormige opbouw op het dak noemt. Maar nu al circuleren er tal van andere bijnamen: ‘het ei’, ‘de ufo’, ‘de zeppelin’ of ‘het ruimteschip’. De uitbreiding, een ontwerp van Hubert-Jan Henket, biedt plaats aan twee tentoonstellingszalen met een gezamenlijk oppervlak van bijna 1000 m². Een groot ovaal raam geeft uitzicht op de historische binnenstad. Aan de buitenkant is de opbouw bekleed met 55.000 wit-blauwe tegels. De uitbreiding wordt als een keramische wolk optisch opgetild en zweeft boven het oorspronkelijke neoclassicistische gebouw. Op de grens tussen de middeleeuwse stadskern en de 19de-eeuwse singels is het vernieuwde museum een hedendaags baken en een icoon voor de toekomst. De nieuwbouw komt tegemoet aan de vraag naar extra ruimte voor de zo succesvolle sandwich van publiekstrekkers en specialistische tentoonstellingen. De opening wordt gemarkeerd met drie tentoonstellingen.
End quote

De foto hierboven is van Pedro Sluiter en staat op de site van Museum De Fundatie.