creatief-doe-leerkracht-festival in Zwolle op 18 september 2013 – aanmelden kan al!

Annette WesselsAnnette Wessels is een creatieve vrouw en de drijvende kracht achter het creatief-doe-leerkracht-festival dat op woensdag 18 september 2013 tussen 13.30 en 21.30 uur plaatsvindt in Zwolle. Het festival richt zich op leerkrachten en docenten .

En welk een toeval! Annette laat op haar site op de pagina over het festival het filmpje zien van Ken Robinson dat ik gisteren ook hier op het blog geplaatst heb en dat over creativiteit gaat! Op het festival zullen allerhande creatieve workshops zijn en ik zal er een TPR & TPRS lesje Vrolijk & Frans doen met en voor de leerkrachten en docenten, zodat ze kunnen ervaren hoe het is om met TPR en TPRS les te krijgen en om er tegelijkertijd ook inspiratie op te doen en te zien dat ze deze manier van lesgeven ook zelf toe kunnen passen als ze lesgeven in Engels (of Duits, of Spaans, of Frans, of, of…)

Op de site staat te lezen : “Niemand weet wat de toekomst brengt. Ondertussen onderwijzen we nu kinderen op een toekomst [met methodes AL] uit een ver verleden, uit het industriële tijdperk om precies te zijn. Terwijl we al van het informatietijdperk in het creatieve tijdperk zijn beland. “Ideeën hebben de toekomst” zegt de schrijver van Een compleet nieuw brein Daniel Pink. Om kinderen op te leiden voor een toekomst waar we zelf nog geen weet van hebben, is creativiteit nodig en een open houding om niet alleen leraar te zijn maar ook leerling.” Als dit je aanspreekt, kom dan naar dit

onorthodox festival zonder lezingen of presentaties en PowerPoints en vol beleving

Inspireer jezelf om de creativiteit terug te brengen in jouw onderwijs

  • van praten naar doen

  • van denken naar ervaren

  • van reactief naar creactief

  • van werken naar spelen

Je kunt je aanmelden voor het festival via het contactformulier creatief-doe-leerkracht-festival op de site van Annette Wessels.

Creatief-doe-leerkracht-festival

Creatief-doe-leerkracht-festival - 18-09-2013