#Maastricht vertelfestival – Fabelachtige verhalen – 4 t/m 7 augustus 2013

VF_2013_poster_MaastrichtVertelfestival veertien – Fabelachtige verhalen – Maastricht – 2013

“En straks maar knus naar jullie warme nestjes en denk erom: oogjes dicht en snaveltjes toe. Slaap lekker.”

De beroemde laatste woorden van meneer de Uil aan het einde van de Fabeltjeskrant. Het is echter geen fabeltje dat jaargang 14 van het Vertelfestival doorgaat en wel van 4 tot en met 7 augustus in Maastricht.

Dit jaar heeft de vertelbeer een fabelachtige creatie gevonden en poseerde hij als meneer de Uil voor het affiche van het Vertelfestival. In augustus verandert het Mgr. Nolenspark in het Grote Dierenbos en Maastricht in Fabeltjesland. Want fabelachtig is dit jaar het centrale thema.

Van de ochtend tot laat in de avond zullen vertellers hun fabels laten horen. Elke ochtend trekken de vertellers naar een Vivre verzorgingshuis en dragen hun fabels voor aan bewoners. De middagen in het Mgr. Nolenspark zijn voor kinderen en hun (groot)ouders. Zij kunnen daar weer genieten van het gevarieerde programma voor alle leeftijden. Tijdens de avonden vinden in het Grote Dierenbos speciale activiteiten voor volwassenen plaats.

Aan de formule van het Vertelfestival is niets gewijzigd. Het Vertelfestival blijft gratis toegankelijk, mede door onze partners, sponsoren en de inzet van de grote groep jonge vrijwilligers. ‘Ondanks het economische klimaat is het ons toch gelukt. Fabelachtig’. Aldus Han van den Akker, de trotse voorzitter van Stichting Vertelfestival.

Het Mgr. Nolenspark is opnieuw de thuisbasis en in het Grote Dierenbos is niets te koop. Dus neem zelf eten en drinken mee en denk erom: hou het park netjes en laat geen rommel achter. Waar kan dit allemaal nog, gratis en voor niets, heerlijk onder een boom, in de avond ook nog prachtig verlicht, lekker luisteren naar verhalen. Dat kan alleen maar in Maastricht tijdens het 14e Vertelfestival.

Bovenstaande tekst en afbeelding is afkomstig van: http://www.vertelfestival.nl/