TPRS & Movie Talk – The Black Hole – embedded reading french

Afgelopen vrijdag het prijswinnende filmpje “The Black Hole” van de heren Phil Sansom & Olly Williams gebruikt voor Movie Talk. In 2008 hebben zij de Virgin Media Shorts prijs gewonnen. Het filmpje is op Youtube al meer dan 14 miljoen keer bekeken. Hier kun je de prijswinnaars & deelnemers van 2013 zien en ook die van de afgelopen jaren.

Dit is het filmpje waarmee we tijdens NTPRS13 – tijdens de Movie Talk workshop van Michele Whaley en Betsy Paskvan – konden oefenen met Movie Talk.

Het is een goed filmpje voor basisvocabulaire zoals Terry’s Super Seven (er is, hij is, hij is in, hij heeft, hij wil, hij gaat ; ‘hij houdt van’ heb ik niet gebruikt). Ik heb deze basis in de embedded reading verder uitgebreid, omdat ik niet met beginners werkte. Omdat ze nog niet gewend zijn om met TPRS te werken, maar traditioneel taalonderwijs gewend zijn, moet ik toch deze basis aanbieden om te zorgen dat ze in het Frans gaan beginnen te denken.

Ik heb de embedded reading achteraf gemaakt. Tijdens de les liet ik steeds een stukje film zien en stelde daar dan vragen over met bovengenoemde structuren.  Sommigen vonden het wel vervelend dat ik net steeds op cliffhangers stopte, maar dat deed ik niet eens expres.

Het blijft bijzonder om in de ogen van sommigen te zien dat ze zelf verbaasd zijn dat ze het snappen, terwijl het allemaal in het Frans is.

Hierachter de link naar de embedded reading – in het Frans – bij het filmpje: Le_trou_noir_lectures; Hier de embedded reading met vocabulaire Frans- Nederlands