TPR Storytelling conferenties – Wie gaat er mee?! #iFLT14 #NTPRS14?

Laatst sprak ik een TPRS collega en ze vertelde me dat ze niet naar de NTPRS conferentie in Amerika zou gaan, omdat ze dan alleen zou moeten gaan. Dat zette mij aan het denken; misschien zijn er best meer mensen die naar deze conferenties zouden willen gaan, maar die liever niet alleen willen gaan. Daarom doe ik nu een oproep : WIE GAAN ER MEE naar iFLT14 in Denver en/of NTPRS 14 in Chicago ?!

 • iFLT 2014 is van dinsdag 15 juli t/m vrijdag 18 juli in Denver, Colorado
 • NTPRS 2014 is van maandag 21 t/m vrijdag 25 juli in Chicago, Illinois

Dave_Burgess_IMG_1865iFLT 2014 – 15 juli t/m vrijdag 18 juli – Denver

Het bijzondere van iFLT is, dat het in een school wordt gehouden en dat je onder andere lessen observeert aan leerlingen die les krijgen in TPRS/CI. De conferentie wordt geopend door Dave Burgess, de auteur van ‘Teach like a pirate‘.

Stephen Krashen-still-going-strong is ook weer van de partij. In Denver bevinden zich veel TPRS docenten. Bekijk hier het iFLT14 programma.

 • er is een apart programma voor beginnende TPRS-docenten
 • er is een apart programma voor gevorderde TPRS-docenten
 • Ben Slavic zal demo – en coachingsessies verzorgen
 • men kan lessen observeren door TPRS-masterteachers aan leerlingen in de les, van alle niveaus: beginners t/m gevorderden, waarna er debriefing-sessies zijn over de lessen
 • men kan zich uitgebreid laten coachen

Als je je voor 31 mei inschrijft, betaal je 379 dollar voor deze 4-daagse conferentie. Je kunt een universitaire aantekening krijgen ; daar zijn wel extra kosten aan verbonden.  Lees hier meer over de verblijfsmogelijkheden in het officiële conferentie hotel het Residence Inn Marriott Downtown Denver.

De temperatuur in Denver kan in juli gemiddeld liggen tussen de 13 en de 31 graden Celsius.

ScreenShot028

NTPRS 2014 – 21 t/m 25 juli – Chicago

Dit is alweer de veertiende NTPRS conferentie. Elk jaar is het programma top, en toch wordt het elk jaar toch nog beter en beter.

Dit jaar zijn er speciale programma’s voor:

 • beginnende TPRS docenten
 • half- en vergevorderde TPRS-docenten
 • basisschoolleerkrachten
 • docenten Chinees
 • docenten ESL
 • schoolleiders

Daarnaast is er veel ruimte voor coaching en er zijn workshops over bijvoorbeeld lezen, muziek, technologie en classroom management. Op zondag 20 juli zal er nog een coaching-for-coaches workshop zijn van een dag, voorafgaande aan de conferentie (à 100 dollar).

Je kunt een universitaire aantekening krijgen (1, 2 of 3 university credits; daar zijn wel kosten aan verbonden).

Als je je voor 17 maart inschrijft, betaal je 400 dollar voor deze 5-daagse conferentie. De NTPRS Conferentie wordt in het Sheraton Hotel in de voorstad Lisle gehouden. Het ligt op 30 minuten van zowel het vliegveld Chicago O’Hare als het Midway airport. Een kamer is met speciaal tarief 99 dollar.

De temperatuur in Lisle kan in juli gemiddeld liggen tussen de 18 en de 29 graden Celsius. Op de Engelstalige wikipedia pagina voor Lisle, Illinois staat: “In July 2007, Lisle was ranked #20 in Money magazine’s list of “100 Best Places to Live” and #17 on their 2009 list of the “Best Places for the Rich and Single”. The place-to-be dus!

Ga jij ook mee?! Stuur me dan een berichtje via: Geef een reactie. Ik kijk ernaar uit!