Crisissen zijn kansen

Wist jij dat men In het Japans en ook in het Chinees het woord ‘crisis’ met twee karakters schrijft? En dat het eerste karakter “gevaar” betekent en dat het tweede karakter “kans” betekent?

Begin dit jaar werden we in Nederland opgeschrikt door een wereldwijde pandemie. Ons leven is toen in 1 klap nog verwarrender en onzekerder geworden. En de hele wereld kwam opeens letterlijk stil te staan… Langzaamaan begint alles weer in beweging te komen. Naar welke kant ga jij je heen bewegen?

Misschien ben jij wel iemand die er door deze crisis achter is gekomen, wat voor jou écht belangrijk is in je leven. En nu zie je ook heel duidelijk wat jij écht belangrijk vind in je lesgeven en in het omgaan met je leerlingen en je collega’s. En je wilt je lesgeven anders aan gaan pakken: maar hoe doe je dat?!

Deze crisis biedt jou de kans om het volgend schooljaar over een andere boeg te gaan gooien. Want als je het nu niet doet, ga je het dan ooit nog doen?! Blijf je een beetje doorsudderen met iets waar je hart niet meer sneller van gaat kloppen? Waar je diep in je wezen niet meer achter kunt staan?

Als jij de menselijke maat (terug) wilt in je lessen, overweeg dan onze manier van lesgeven eens! Wij bieden een twaalfdelige trainingenserie aan, waarin wij jou een scala aan interactieve didactiekwijzen aanreiken, waarmee jij op plezierige en effectieve manier met je leerlingen samen gaat werken; op een heel andere manier dan je ooit voor mogelijk had gehouden. Maar wel superleuk, zowel voor jou als voor jouw leerlingen of jouw cursisten. En hierdoor kunnen ze écht communiceren in de doeltaal! Hoe cool is dat?!

“Effectief taaldocent in een jaar”
Op zaterdag 29 augustus starten we met een nieuwe ronde van de twaalfdelige trainingenserie “Effectief taaldocent in een jaar”. Deze trainingenserie is ook geschikt voor de ervaren taaldocent – zowel VO als VE. In deze persoonlijke trainingenserie met coaching en intervisie leer je op een praktische manier. Je krijgt tools om boeiende begrijpelijke input didactiekwijzen in jouw taallessen MVT of NT2 in te zetten, zodat je effectief interactief les geeft, waarbij alle taalvaardigheden aan bod komen. Hierdoor gaan jouw leerlingen en cursisten ook écht in de doeltaal denken en daardoor vloeiend communiceren.

Start zaterdag 29 augustus 2020
We starten op zaterdag 29 augustus 2020 in Amersfoort – met twee dagdelen – en vervolgens komen we elke maand een dagdeel bij elkaar voor de vervolgtrainingsdelen – op zaterdagochtend. Op het plaatje hieronder staan alle data aangegeven. Tussendoor pas je het geleerde toe in je lessen met je eigen leerlingen (of cursisten) en volg je desgewenst e-intervisie en e-coaching. Je kunt kiezen voor 4, 8 of 12 trainingsdelen. Alle 12 delen volgen is relatief het goedkoopste en je krijgt daarbij een vroegboekkorting als je je aanmeldt en betaalt vóór 1 AUGUSTUS 2020. Maar bovendien ben je dan een heel jaar gestructureerd en deskundig begeleid en samen met enthousiaste collega’s bezig met je persoonlijke professionele ontwikkeling. Waar jouw leerlingen of cursisten de vruchten van plukken door hun vloeiende en sociale taalontwikkeling!

Wat heb je nodig om te starten?
Het is belangrijk dat je minimaal 1 eerste klas of een beginnersgroep hebt en dat je in het VO het hele jaar met deze werkwijze les kunt geven en volgens de CCI normen kunt toetsen. Ook is het belangrijk dat je school je faciliteert in uren, voor zowel zelfstudie en je professionele ontwikkeling alsook voor je lesvoorbereidingen.

Heb jij al eerder onze trainingen gevolgd? Of ben je student? Of wil je de training bij jou op school?
Elke trainingenserie kunnen een paar oud-deelnemers en studenten tegen kostprijs meedoen. Of zou je deze trainingenserie of een deel daarvan in je eigen school of organisatie willen laten verzorgen?
Neem dan alsjeblieft contact op via info @ taalleermethoden.nl.

Crisissen zijn kansen : Iets voor jou? Doe de test!

Wil je weten of CCI wel bij je past? Doe test 1: “Heb jij CCI genen?”
Test 1 : Heb jij CCI genen? Doe de test!
Wil je weten of onze trainingenserie bij jou past? Doe test 2.
Test 2: Trainingenserie iets voor jou? Doe de test!
Meer informatie & aanmelding