Stephen Krashen on SLA, reading and research

Stephen Krashen​ praat ongeveer een uur over Second Language Acquisition (SLA), lezen en onderzoek. Hij is online te gast bij Ninja en Gora, die een YouTube kanaal hebben waar ze “have conversations about education, art and life.” Deze keer dus over onderwijs en in het bijzonder dus taalonderwijs.

Stephen Krashen spreekt in dit filmpje o.a. ook over The Book Whisperer, Donalyn Miller: zij schrijft in haar boeken vanuit haar eigen lespraktijk. Haar leerlingen dienen per jaar 40 boeken te lezen. Vaak worden het er meer! Omdat ze de boeken zelf uit mogen kiezen en ze het lezen met plezier doen.

Wil jij je leerlingen aan het lezen krijgen? Met plezier? Allerlei genres laten lezen? Een lees-gemeenschap met je klas(sen)? Droom je van levenslange lezers? Dat is écht mogelijk en daar kun jij als PO-leerkracht en VO-docent een krachtige en leidende rol in spelen!

Lees The Book Whisperer en Reading in the Wild van Donalyn Miller en treed in haar voetsporen. Krashen zegt over haar op de achterkant van Donalyn’s boek Reading in the Wild, dat zij met haar boeken dé oplossing geeft voor één van de centrale problemen van taalonderwijs.

Wil je liever een praktische training volgen en stapsgewijs Miller’s ideeën uit gaan voeren met jouw leerlingen? Volg dan onze training Gouden tips van de boekfluisteraar – hoe krijg je je leerlingen aan het lezen?